Наступного тижня можуть звільнити двох віцепрем’єрів — депутат

Наступного тижня Верховна Рада може розглянути кадрові перестановки в уряді. Про це пишуть народні депутати Ярослав Железняк («Голос») і Олексій Гончаренко («Єєвросолідарність»).

За словами, Железняка, найближчим часом одразу кілька високопосадовців можуть подати заяви про відставку за власним бажанням. Зокрема, можливе звільнення 3-4 міністрів, серед яких два віце-прем’єри, генпрокурора Андрія Костіна і членів Рахункової палати.

При цьому нардеп підкреслив, що остаточного рішення по конкретним прізвищам ще немає і ухвалення кадрових рішень по усім позиціям може розтягнутися на кілька тижнів.

Гончаренко пише, що звільнять «точно» віцепрем'єра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук і «скоріше за все» віцепрем'єра з відновлення — міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Також, за даними депутата, є велика імовірність звільнення міністра освіти Оксена Лісового. Також нібито планують розформувати Мінкультури і приєднати до іншого якогось міністерства.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Статус УБД: як отримати довідку про участь у бойових діях та навіщо вона потрібна