Засудили та домовились. Зеленський та Дуда висловились про співпрацю в енергетичній та політичній сферах
Facebook / ОПУ

12 жовтня президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда виступили зі спільною заявою за підсумками підписання двостороннього договору. Очільники держав наголосили на важливості українсько-польських двосторонніх відносин, які мають характер стратегічного партнерства. Chas News зібрав головні тези з промови політиків.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

У спільній заяві політики розповіли про посилення міжнародної співпраці між країнами для подолання нових викликів і загроз у зв'язку з пандемією коронавірусу. Сторони також засудили незаконну окупацію Криму та агресію на Донбасі.

Водночас Польща підтвердила підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Зеленський та Дуда засудили акти наруги над українськими і польськими пам'ятками, а також місцями пам'яті в обох країнах. Політики закликали здійснювати належну опіку над ними.

Зеленський та Дуда врегулювали окремою угодою захист прав нацменшин в Україні й Польщі. У своїй промові вони розповіли про подальше поглиблення відносин України з Євросоюзом та надання Україні статусу партнера розширених можливостей НАТО.

Країни планують співпрацювати в політичному плані, щоб розвинути можливості та потенціал литовсько-польсько-української бригади імені гетьмана Острозького та покращити економічне співробітництво. Зеленський та Дуда домовились про подальшу співпрацю в енергетичній сфері.

У свою чергу Польща підтримує поглиблення співробітництва України з ініціативою «Тримор'я».

Раніше ми писали, що з 11 до 13 жовтня у рамках робочої поїздки в Україні перебувають президент Польщі Анджей Дуда разом з дружиною Агатою Корнхаузер-Дудою. Під час поїздки президент відвідає Київ та Одесу. 

Камуфляж наш. Бійці Нагірного Карабаху використовують український військовий патерн