НАТО не планує відправляти війська в Україну і не є стороною конфлікту — Столтенберг

В лютому президент Франції Еммануель Макрон заявив про можливість відправлення за певних умов західних військ в Україну.

Сьогодні із цього приводу висловився Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу. Як повідомляє Sky News, Єнс Столтенберг в інтерв'ю агентству Reuters заявив, що «у НАТО немає планів щодо відправки військ до України, і НАТО не є стороною конфлікту».

Він наголосив, що навіть якщо окремі країни НАТО надішлють війська в Україну, це вплине на Альянс у цілому, оскільки його члени пов’язані пактом про колективну оборону.

На запитання, чи президент Франції Еммануель Макрон зробив помилку, кажучи про «стратегічну неоднозначність» щодо можливого розгортання західних військ, Столтенберг відповів, що «важливо, щоб ми консультувалися та мали спільний підхід до цих важливих тем, оскільки вони мають значення для всіх нас».

Нагадаємо, наприкінці лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, готовий відправити французькі війська для допомоги Збройним силам України. За його словами, це стане можливим лише у тому випадку, якщо росія здійснить прорив фронту в напрямку Одеси або Києва.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Ватикані спробували пояснити слова Папи про «білий прапор» у війні в Україні