НАТО розпочинає військові навчання на території Польщі та ще восьми країн Альянсу

У неділю, 1 травня, НАТО розпочинає військові навчання Defender Europe 2022 та Swift Response 2022 на території Польщі та ще восьми країн Альянсу. 

Про це повідомляє Міноборони Польщі.

«З 1 по 27 травня 2022 року відбудуться навчання Defender Europe 2022 (DE22 — «Захисник Європи») та Swift Response 2022 (SR22 — «Швидка відповідь») за участю польських солдатів», — йдеться у повідомленні.

Defender Europe 2022 — це міжнародне спільне та регулярне навчання, організоване Збройними силами США для підвищення готовності та оперативної сумісності між союзниками та партнерами США та НАТО, повідомили в Міноборони.

Окрім солдатів з Польщі, у навчаннях візьмуть участь солдати зі США, Франції, Швеції, Німеччини, Данії та Великої Британії.

Під час навчань перевірятимуть здатність військовослужбовців брати участь у спільній бойовій операції. 

«Спільні навчання підвищують безпеку східного флангу та служать для відпрацювання відповідно до стандартів НАТО процедур використання військ та їх адаптації до нових викликів сучасного поля бою та стримування потенційного агресора», – зазначають у відомстві.

Загалом у навчаннях візьмуть участь 18 тис. солдатів із понад 20 країн, з яких близько 7 тис. солдатів та 3 тис. одиниць техніки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Польщі готові охороняти повітряний простір Словаччини. Тепер держава може передати Україні літаки