Зуб даю! Натураліст подарував британському принцу скам’янілий акулячий зуб. А його країна вимагає повернути

Отакої. Дали дитині «цукерку» та й одразу відбирають. Причому конфуз стався на державному рівні. Мальта вимагає від Британії повернути їй зуб мегалодона, подарований семирічному британському принцу.

Нещодавно 94-річний натураліст, автор численних фільмів про дику природу сер Девід Аттенборо подарував британському принцу Джорджу, якому 7 років, зуб доісторичної акули. Пояснюють, що скам'янілість повинна залишатися на острові, де її знайшли, повідомляє портал Times of Malta.

Кенсінгтонський палац оголосив про подарунок в суботу, 26 вересня, пояснивши, що гігантський зуб був подарований принцу, коли Аттенборо показував членам королівської сім'ї свій новий документальний фільм про захист довкілля.

Аттенборо знайшов скам'янілість під час сімейного відпочинку на Мальті в кінці 1960-х років. Вона була у м'якому жовтому вапняку й він оцінює її вік у близько 23 мільйонів років. Це зуб мегалодона, вимерлого вида гігантської акули, яка могла досягати в довжину до 16 метрів.

Однак міністр культури Мальти Хосе Еррера заявив, що зуб повинен бути в місцевому музеї, і пообіцяв «запустити справу», щоб повернути його.

«Є деякі артефакти, які важливі для мальтійської природної спадщини, які опинилися за кордоном і заслуговують на те, щоб їх повернути», — сказав Еррера, не пояснивши, як він має намір повернути скам'янілість.

Раніше в Єгипті археологи виявили 27 незайманих саркофагів. Їх вік перевищує 2500 років. Експерти називають це відкриття одним з найбільших такого роду.