Навального виписали з клініки Charite. Тим часом Путін каже, що той міг сам зробити і випити отруту

Російського політика Олексія Навального виписали з берлінської клініки Charite, де він провів місяць. Лікарі констатують, що стан 44-річного опозиціонера «покращився настільки, що інтенсивне медичне лікування можна припинити».

Також вони додали, що про вплив отруєння на організм можна буде говорити лише згодом, але не виключається повне відновлення.

Нагадаємо, Навальний знепритомнів у літаку з Томська в Москву. Після екстреної посадки в Омську політика госпіталізували, а 22 серпня за наполяганням його рідних доставили для лікування в Берлін. Протягом 19 діб росіянин перебував у штучній комі.

Аналізи, які провели в Німеччині, виявили, що Навального отруїли речовиною групи «Новачок». Європейські лідери зажадали від Володимира Путіна пояснень. Але в Москві заперечують всі звинувачення в причетності до замаху на життя Навального і не бачать приводу для розслідування.  Путін навіть заявив французькому президенту Еммануелю Макрону, що Навальний міг сам зробити «Новачок» і випити отруту.

Політик відповів, що це цікава версія. «Хороша версія. Вважаю, що вона заслуговує детального вивчення. Зварив на кухні «Новачок». Тихо сьорбнув з фляжки в літаку. Впав у кому. До цього домовився з дружиною, друзями і колегами, що, якщо МОЗ наполягатиме, щоб мене відвезли лікувати до Німеччини, ні в якому разі не дозволяли це зробити. Померти в омській лікарні і опинитися в омському морзі, де встановили б причину смерті «пожив досить», — ось кінцева мета мого хитрого плану. Але Путін мене переграв. Його просто так не проведеш», — написав політик у Instagram.