Навчання у Білорусі: десантники будуть форсувати річку неподалік від кордону з Україною

26 травня Білорусь проведе військові навчання у Бресті, який розташовний неподалік від кордону з Україною та Польщею.

«Контрольно-тактичні заняття» напередодні анонсував голова брестського міськвиконкому Олександр Рогачук. Об 11:00 військова техніка у супроводі гелікоптерів та штурмовиків мала форсувати річку Мухавець.

Після навчань у міських умовах підрозділи десантних військ мають перекинути на полігон Брестський «для виконання подальших завдань». Відзначимо, що це полігон розташований приблизно у 40 км від українського кордону, у 30 км — від польського.

Тим часом, повідомляється, що Олександр Лукашенко прибув у Міністерство оборони Білорусі для участі у нараді з питань військової безпеки.

Нагадаємо, військові навчання — як їх називають, раптова перевірка сил реагування — стартували ще 4 травня. А 10 травня військове керівництво Білорусі повідомило, про початок їх другого етапу.

Офіційно їх проведення прояснюють як відповідь на навчання країн НАТО та концентрацію українських військ у прикордонних районах.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

rosiya-mozhe-vikoristati-zahoplenii-kater-vms-zsu-dlya-obstrilu-inozemnih-suden-ok-pivden-foto