«Навіть 5 грн допоможуть рятувати життя»: «Госпітальєри» просять українців про допомогу

Медичний добровольчий батальйон «Госпітальєри», що займається наданням першої медичної допомоги та евакуацією поранених бійців, просить українців долучитися до збору 15 млн грн пожертв для забезпечення діяльності підрозділу.

Про це повідомила командир батальйону, народний депутат Яна Зінкевич з нагоди восьмої річниці батальйону, яка відзначалася 6 липня.

«Багаторічна робота наших добровольців, надання допомоги понад 5 тис. поранених, це заслуга кожного з нашої команди. Пишаюсь бути командиром кожного. І вже будую плани, що ми будем робити після перемоги. Заодно прошу приєднатись до збору 15 млн гривень для нашого батальйону та забезпечення його діяльності. Завдяки пожертвам навіть 5, 10 гривень нам вдається рятувати життя щодня вже стільки років», — наголосила вона.

Реквізити для допомоги можна знайти у дописі Яни Зінкевич у Facebook.

«Госпітальєри» відзначають, що потребують не тільки фінансової допомоги, але й медикаментів та розхідників, які допоможуть рятувати життя наших бійців. Зараз найбільша потреба існує в джгутах-турнікетах.

Чим відомі ««Госпітальєри»

«Госпітальєри» — український волонтерський медичний батальйон, заснований в 2014 році Яною Зінкевич. Свою назву він отримав на честь середньовічного лицарського ордену госпітальєрів. Усі члени організації — волонтери, які не отримують зарплат. 

 За 8 років війни на Донбасі парамедики на передовій врятували понад 3 тисячі поранених, а з моменту повномасштабного вторгнення вже понад 2 200 життів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Екіпаж медичного батальйону «Госпітальєрів» потрапив у ДТП: є загибла та важкопоранені (фото)