НАЗК направило до суду два адмінпротоколи стосовно Тупицького
УНІАН

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до Голосіївського суду Києва два протоколи про адміністративне правопорушення відстороненого очільника Конституційного Суду Олександра Тупицього.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Новіков попросив суд повідомити, коли і о котрій годині відбудеться судове засідання. Він встигнути вчасно надавати пояснення.

Вказані протоколи стосуються ознак конфлікту інтересів під час ухвалення у КСУ рішення стосовно неконституційності е-декларування та щодо умисного незазначення Тупицьким в декларації ділянки, розташованої в Криму.

За ці порушення передбачена відповідальність ч. 4 ст. 172–6 (порушення вимог фінансового контролю) та ч. 2 ст. 172–7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Передісторія

8 лютого Новіков склав два протоколи щодо конфлікту інтересів Тупицького. Суддя разом з Судом судом скасував покарання за невнесення в декларації

У 2018 році чиновник придбав земельну ділянку у селищі Кореїз. Вона знаходиться на території окупованого Криму. Тоді Тупицький оформив договір купівлі-продажу за російським законодавством. Проте він не відобразив інформацію про це у своїй декларації про майно та доходи.

27 жовтня 2020 року КСУ скасував електронне декларування, кримінальну статтю про незаконне збагачення, а також позбавив повноважень Національне агентство з питань запобігання корупції.

29 грудня 2020 року указом президента Тупицього відсторонили від роботи.

«Дохід покриває». Тупицький з Еміратів уточнив, скільки виклав за свій відпочинок (фото)