НАЗК перевірило третину керівників ТЦК: порушення знайшли лише у 8 з 541 посадовця
Євген Борисов

Національне агентство щодо запобігання корупції перевірило 541 з приблизно 1700 посадовців керівного кладу ТЦК. Щодо восьми з них матеріали передали до правоохоронних органів.

Про це повідомила голова антикорупційного комітету Верховної Ради Анастасія Радіна («Слуга народу»).

Так, у 8 посадовців ТЦК сукупно виявлено ознаки незаконного збагачення на 265 млн грн, необгрунтованих активів на 6 млн грн, та недостовірних даних у декларації на 7 млн грн.

Найбільша за обсягом активів справа на основі матеріалів НАЗК стосується колишнього начальника Одеського ОТЦК Євгена Борисова, якому торікповідомили про підозру у незаконному збагаченні на суму більше 188 млн грн.

Ще один заступник начальника одного з ТЦК, який, за даними НАЗК, зібрав на особисту банківську картку близько 400 тис. грн від різних військовослужбовців і ймовірно витратив їх на власні потреби

Решта висновків НАЗК стосується ознак корупційних правопорушень у представників ТЦК Одеси, Самбору, Полтави, Дніпра та Запоріжжя.

«8 справ з ознаками корупційних правопорушень з 541 проаналізованих кейсів свідчить про те, що керівників ТЦК, які несуть службу законно і сумлінно, у рази більше, ніж може здаватись», — наголосила Радіна.

Вона додала, що моніторингом способу життя працівників ТЦК займаються лише 11 співробітників НАЗК.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Міноборони розповіли, коли у «Резерв+» зʼявиться електронний військово-обліковий документ