НАЗК відкрило доступ до реєстру корупціонерів

4 вересня Нацагентство з питань запобігання корупції відкрило публічний доступ до Реєстру корупціонерів, який був закритий від початку вторгнення.

Про це повідомили у пресслужбі.

Пояснюють, що відсутність доступу до реєстру ускладнювала діяльність державних органів та інших організацій. Його в тому числі використовували під час призначення на державні посади та при здійсненні публічних закупівель.

Зазначають, що при відновленні доступу в НАЗК врахували безпекові аспекти, повідомило агентстсво. Так, у реєстрі не будуть показувати відомості про місце роботи та посаду на час вчинення особою корупційного правопорушення.

«Відкриті дані — це потужний інструмент доброчесності, а отже антикорупції. Відкриття даних Реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, свідчить, що з урахуванням безпекових аспектів можуть бути відкриті і дані Реєстру декларацій» — зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві лікарі та співробітники військкомату робили довідки про непридатність за $11 тис.