Названо ім'я російського генерала, який керував обстрілом Харкова — розслідування

Наприкінці лютого, коли окупанти намагалася захопити Харків вони запускали по житлових кварталах другого міста України 300-мм снаряди з касетною головною частиною із реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Смерч». Снаряди завдавали нищівного удару по цивільному населенню. Вибуховою хвилею вони руйнували будинки, а уламки вбивали й травмували людей.

Командував діями окупантів із захоплення міста Олександр Журавльов, генерал-полковник армії рф, який раніше керував однією з найжорстокіших російських операцій у сирійській війні.

Про це йдеться у розслідуванні CNN.

Журналістам вдалося встановили бригаду загарбників, які били по місту, і їхнього командира за допомогою аналізу супутникових знімків у співпраці з Центром інформаційної стійкості (CIR) та наземних розслідувань.

CNN відстежив 11 «Смерчів», які впали у Харкові лише 27 та 28 лютого. І всі вони належали до 79-ї російської реактивної артилерійської бригади, що базується у Бєлгородській області.

Саме цей підрозділ підпорядковується безпосередньо керівництву Західного військового округу і керує ним згаданий генерал-полковник Олександр Журавльов.

Декілька військових експертів повідомили, що він є єдиним офіцером, який має повноваження віддавати наказ про ракетну атаку «Смерчами» у своєму районі.

Адже оскільки це дорога зброя, вона вимагає «схвалення старшого».

Підтвердити це у кремлі та міноборони рф розслідувачам не вдалося, оскільки у відомствах не відповіли на їхній запит.

Раніше журналісти показали кадри звірств окупантів на «дорозі смерті» під Києвом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Супутник зафіксував, як ЗСУ атакують російський корабель біля острова Зміїний (фото)