НБУ заборонить переказ коштів з гривневих карток на картки іноземних банків
Unsplash

Національний банк з 5 жовтня заборонить переказувати кошти з гривневих платіжних карток українських банків на картки іноземних банків.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

У Нацбанку зазначили що дозвіл переказів, який надали у квітні, дав українцям підтримати своїх рідних, які стали біженцями за кордоном.

«Після понад семи місяців воєнного стану роль такого інструмента для підтримання громадян за кордоном зменшується, водночас ризики його використання, щоб обійти обмеження на купівлю валюти, збільшуються», — пояснили в НБУ.

Тому заборона робити перекази сприятиме захисту міжнародних резервів України. При цьому українці все ще матимуть змогу переводити кошти за кордон для:

  • оплати навчання (на рахунки навчальних закладів),
  • лікування,
  • транспортування хворих,
  • витрат, пов’язаних зі смертю,
  • сплати аліментів.

Окрім цього, українці можуть переказувати гроші між гривневими платіжними картками українських банків, незалежно від країни перебування. Також зберігається дозвіл на перекази з валютних карток українських банків на картки іноземних банків у межах щомісячного ліміту в розмірі 100 тис. грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Світовий банк виділив Україні перші кошти для інвестицій з початку повномасштабної війни