Не далі 500 метрів від дому. Ізраїль на свята впроваджує жорсткий карантин

Ізраїль вдруге в цьому році впроваджує жорсткий карантин для запобігання розповсюдження коронавіруса. Загальнонаціональна ізоляція почнеться в п'ятницю, 18 вересня та триватиме три тижні.

В країні зачинять школи, ресторани, готелі, тренажерні зали і басейни. Громадянам заборонять відходити від свого помешкання далі, ніж на 500 метрів. Втім ізраїльський аеропорт Бен-Гуріон продовжить працювати. Також працюватимуть аптеки та супермаркети. Офісам і підприємствам дозволено працювати, якщо вони не приймають у себе відвідувачів.

Відзначимо, що жорсткий карантин впроваджується саме під час єврейських свят. «Це не те свято, до якого ми звикли. Ми не зможемо відсвяткувати його в наших великих сім'ях... Я знаю, що ці заходи дорого обійдуться нам всім», — зазначив під час телезвернення в неділю прем'єрміністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

В останні дні в країні спостерігається стрімке зростання кількості нових випадків захворювання на СOVID-19. Кількість випадків за добу вже перетинало позначку в 4000. При тому що навесні це значення не перевищувало 800. Всього в країні на понеділок, 14 вересня, зафіксовано 156 596 випадків ковіду, 1119 людей померло. Активних випадків наразі — 40 355. Населення Ізраїлю — 8,8 млн.

worldometers.info