«Не хочуть бути по вуха в крові». Російських контрактників, які відмовились воювати, тримають під вартою на окупованій Луганщині — ЗМІ

Російських контрактників, які відмовляються продовжувати участь у війні з Україною, утримують під вартою на окупованій території Луганської області.

Про це повідомляє видання The Insider.

Видання пише, що російським контрактникам обіцяли відпустку та можливість відмовитися від участі у бойових діях після трьох місяців служби.

Але, коли військові вирішили залишити Україну, їх затримали та відвезли до міста Брянка (Луганська область). Там їх тримають під вартою вже понад місяць.

«Відвоював три місяці, вони мали їхати додому. Їх розвернули з боку Луганська та повезли туди. Посадили до прокуратури, де луганські військові займаються російськими солдатами, які написали відмову від війни. Ці люди тримають їх там через те, що вони відмовилися», — розповів батько затриманого солдата.

За його даними, контрактників утримують у жахливих умовах. Ті, хто звідти приїжджають, розповідають про ями та тортури, пояснив чоловік.

Солдати, за його словами, не хочуть повертатися на фронт.

«Та краще душу богу віддати, ніж піти туди назад. Вони більше не хочуть бути по вуха в крові своїх друзів та близьких офіцерів», — розповів батько.

Його син підписав контракт ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Згодом вийшов наказ, щоб відправити контрактників на три місяці на так звану «спецоперацію».

«Їм сказали, що це спецоперація. Сказали, що вони не братимуть участі у бойових діях, а будуть на кордоні, оскільки не мають бойових навичок», — зазначає чоловік.

Російське військове керівництво, за словами батька, повідомило, що не має відношення до затримання «відмовників» і переклали відповідальність на бойовиків «ЛНР».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти намагаються залучити українську молодь до проросійських організацій — розвідка