«Не несуть відповідальність»: Львівська політехніка відхрестилася від заяви викладачки Фаріон

Національний університет «Львівська політехніка» відхрестився від висловлювань своєї викладачки Ірини Фаріон про військових, які розмовляють російською.

Заяву оприлюднили на сайті університету.

Там зазначили, що навчальному закладі діє кодекс корпоративної культури, який визначає моральні принципи, правила та норми спілкування і викладачів та студентів. Але Львівська політехніка «не несе відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом».

В університеті заявили, що 2014 року допомагають українським військовим.

«Беззаперечно, кожен воїн, який боронить нашу землю і наш народ, незалежно від віросповідання чи мови спілкування, заслуговує найвищої поваги і вдячності. І це ― непорушна позиція нашого університету», — йдеться у заяві.

Водночас місцеві Telegram-канали повідомляють, що при вході до Львівської політехніки уранці 7 листопада з’явились листівки із закликом звільнити Фаріон.

Омбудсмен Дмитро Лубінець вже звернувся до відповідних органів через висловлювання Фаріон. Chas News розповідав, що відомо про скандал із заявою Ірини Фаріон про російськомовних бійців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.