Не просто чорний костюм: образ Чернова на «Оскарі» містив прихований сенс (фото)

Режисер фільму «20 днів у Маріуполі» Мстислав Чернов, який отримав «Оскар», з’явився на церемонії нагородження у символічному костюмі.

Про це повідомили в ательє Indposhiv, яке шило костюм для Чернова.

Зазначають, що він вийшов на сцену у класичному чорному костюмі. Але всередині на синій підкладці піджака було жовтим кольором написано слово «СВОБОДА».

«Для Мстислава ми пошили класичний чорний костюм за індивідуальними мірками. Його важливий елемент 一 підкладка зі словом «СВОБОДА», розповіли в Indposhiv.

 

Нагадаємо, документальна стрічка «20 днів у Маріуполі» про облогу міста здобула «Оскар» у номінації найкращий повнометражний документальний фільм. Це перша нагорода в історії за український фільм.

Чернов виголосив промову, яку назвали найсильнішим виступом на церемонії:

«Напевно, я буду першим режисером, який скаже це тут: я хотів би, щоб цього фільму не було. Я хотів би, щоб росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста. Я б віддав цю нагороду за те, щоб росія не вбивала десятки тисяч моїх співвітчизників-українців, звільнила всіх українських військових і цивільних, які в полоні», — сказав режисер.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Оголосили лауреатів Шевченківської премії-2024: хто її отримав