Не пускають хворих на COVID. Кличко і Степанов поскаржилися на відомчі лікарні
Дорожня клінічна лікарня №2

Через важку ситуацію з коронавірусом у столиці відомчі лікарні, зокрема «Укрзалізниці», повинні виконувати свої обов’язки з прийому пацієнтів з COVID. А 24 березня стався випадок, коли всі три лікарні залізничників відмовилися це робити.

«Починаючи з листопада лікарні «Укрзалізниці» отримали фактичних виплат 60 млн гривень. Але 24 березня три медустанови Києва не прийняли хворих з COVID-19. Це неприпустимий випадок, і виникає питання: куди держава заплатила 60 млн? Цей прецедент дає нам повне право звертатися в правоохоронні органи», — зазначив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я.

За його словами, 24 березня всі лікарні «Укрзалізниці» у столиці повинні були приймати по 50 пацієнтів з COVID-19, а з понеділка — по 100. Але станом на 26 березня в лікарні № 1 виділено для цих цілей тільки шість ліжок, в лікарні № 3 — 120, і з них зайнято 16, а лікарня № 2 взагалі не надає дані.

Водночас київська міська влада на тлі важкої ситуації з COVID скаржиться на те, що місту обіцяли виділити місця для пацієнтів у відомчих лікарнях. За словами міського голови Віталія Кличка, наявний запас ліжок у столиці стрімко закінчується.

«Місць у відомчих медзакладах, де є 11 тисяч ліжок, медперсонал, Києву так і не надали. Незважаючи на всі наші численні звернення до уряду та МОЗ. А всі ці лікарні, підкреслю, знаходяться в столиці», — заявив Кличко.

Диво від Кличка. За добу у Києві створили 187 ліжок з підведеним киснем