Не витримали локдауну. За рік в Україні збанкрутіли майже 40% ресторанів

Локдаун, який тривав в Україні із кінця березня по кінець квітня 2021 року, призвів до закриття 14% ресторанів у Києві, Львові та Одесі. А обіг працюючих ресторанів в країні упав на 12%. Загалом за рік ресторанний бізнес втратив майже 40% закладів.

Про це повідомив сервіс відкритих даних Opendatabot.

Під час локдауну в умовах обмежень «червоної» епідемічної зони ресторани могли працювати лише на винос. Незначне збільшення кількості ресторанів відбулося лише наприкінці квітня в містах, де обмеження зняли раніше. 

В період травневих свят, коли локдаун остаточно скасували, не всі заклади змогли відновити роботу. Повторно змогли відкритися лише 2% ресторанів, а їх загальний обіг зріс лише на 2% у порівнянні з локдауном.

Аналітичний центр «Ресторани України» підрахував, що за минулий рік в Україні кількість ресторанів, кафе і барів скоротилося на 3850 закладів. Із зареестрованих в Україні 18 636 закладів локдаун пережили лише 14 786.

Chas News повідомляв, що Україна виплачуватиме допомогу з часткового безробіття не лише на час «коронавірусного» карантину.

Мережа ресторанів Burger King вийде на український ринок у 2021-му