Не витримують «червоний» карантин. Маршрутники Києва просять владу їх закрити
Асоціація автоперевізників Київщини

Перевізники Києва та Київської області збираються просити столичну владу офіційно заборонити роботу маршруток, щоб не збанкрутувати через правила перевезень у «червоній» зоні карантину.

«Возити по 11 пасажирів — дуже збитково для нас. На нас також масово складають протоколи по 17 тис. грн штрафу, водії не можуть виганяти пасажирів і постійно вступати з ними в конфлікт під час спроби зайти в салон. Водії самовільно починають повертатися в парки, щоб їх не штрафували», — сказав Ігор Мойсеєнко, голова Асоціації перевізників Києва та Київської області в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

За словами Мойсеєнка, водії столичних маршруток вже отримали майже 100 протоколів 17 тис. грн за порушення правил перевезень. Тільки за день, 24 березня, пасажири розбили вікна двох маршрутних автобусів і постійно виникають конфліктні ситуації.

«Якщо ми просто стоїмо, ми зазнаємо збитків. Якщо ми працюємо, ці збитки ще більші… «Київпастрансу» простіше — їм виділяють мільярди гривень із міського бюджету, і вони можуть собі дозволити возити по два-три пасажири. У нас такої можливості немає, і ми хочемо, щоб нас офіційно зупинили», — наголосив Мойсеєнко.

Уже цієї суботи, 27 березня, за словами Ігоря Мойсеєнка, приблизно 30–40% київських маршруток піднімуть вартість проїзду до 10 грн. Та навіть в такому випадку робота з 11 пасажирами в салоні для маршрутних перевізників не покриє навіть витрат на пальне, не кажучи вже про зарплати водіям та амортизацію.

Чи зупинять транспорт? Уряд передав місцевій владі право забороняти пасажирські перевезення в «червоній» зоні