«Не здаватися». Вітренко заявив, що боротиметься за посаду в Кабміні
УНІАН

Колишній виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що боротиметься за посаду першого віце-прем'єра — міністра енергетики.

Про це він розповів в інтерв'ю YouTube-каналу Сергія Лещенка.

«Це все так легко не закінчиться. Мається на увазі, що і президент налаштований стратегічно і по-бійцівськи, і потім вже я почав думати, що не потрібно здаватися, особливо враховуючи, що якихось аргументів серйозних, чому я є невідповідною кандидатурою, я не почув у залі від депутатів», — наголосив Вітренко.

Ексдиректор «Нафтогазу» хоче зустрітися з представниками «Голосу» і «Європейської солідарності». Саме депутати цих фракцій не голосували за його призначення.

«Трохи сумно, що утрималися «Голос» і «ЄС». Я не говорив з ними (перед голосуванням — Прим. ред.) і, можливо, це проблема. З ними треба поговорити. Там багато друзів, які нормально до мене ставляться. Збираюся з ними поговорити і краще зрозуміти політичні проблеми», — сказав Вітренко.

Довідка

17 грудня Верховна Рада не підтримала призначення Вітренка першим віцепрем'єр-міністром — міністром енергетики України. За його кандидатуру проголосували тільки 186 депутатів з 226 необхідних.

Рада ще раз спробує призначити Вітренка міністром у січні — Арахамія