«Необхідно 50 млн грн інвестицій». У Києво-Могилянській академії планують створити сучасний технопарк з коворкінгом

Одну з будівель Києво-Могилянської академії планують використати під створення сучасного бізнес-технопарку з коворкінгом для студентів. Це спільний проект НаУКМА та Бюро інвестиційних програм (БІП).

Про це повідомив Олександр Бондаренко директор БІП, пише РБК-Україна.

«За нашими попередніми оцінками, необхідно близько 50 млн грн інвестицій для відновлення будівлі та інфраструктури під сучасний технопарк. Після реставрації територія може вмістити близько 40 компаній-резидентів і коворкінг для студентів», — говорить Бондаренко.

Університет і Бюро вже підписали меморандум про партнерство з розвитку технопарку. Далі на черзі — оцінювання проєкту, розроблення концепції та залучення інвесторів.

«Технопарк на території Києво-Могилянської академії — це можливість для українських підприємців отримати доступ до наукової бази та інноваційних продуктів і сервісів, створених командами-резидентами», — пояснила Олександра Гуменна, в.о. президента НаУКМА.

За її словами активно інтегруватися в проєкт зможуть три факультети: економічний, юридичних наук та інформаційних технологій.

У БІП відзначили, що вже є низка системних інвесторів з IT-галузі, телекомунікацій та діджитал, які готові вкладати кошти у створення технопарків.

Локацію для цього бізнес-освітнього проекту попередньо вже обрали. Це п'ятиповерховий навчальний корпус у Печерському районі (вул.Глазунова, 2/4), загальною площею 1785 кв. м.

Однак, це місце ще може змінитися — у процесі оцінки цієї будівлі та альтернативних варіантів.

Раніше Chas News повідомляв, що у Київському університеті культури відкрили факультет ТikТоk.

У будівлі Річкового вокзалу в Києві облаштують американський університет