Непал, Куба, Сомалі: Сили оборони показали полонених найманців рф
Скріншот

Росія залучає на війну проти України все більше іноземців. Сили оборони вже взяли у полон громадян Куби, Непалу та країн Африки.

Про це розповів представник Координаційного штабу з питань поводження із військовополоненими Петра Яценка у Media Center Ukraine.

За словами Яценка, на фоні великих втрат усе менше росіян, зокрема і серед ув'язнених, бажають служити за контрактом. Тому рф посилила агітацію серед іноземців з країн з низьким рівнем доходу.

У Media Center Ukraine пройшов брифінг за участю полонених найманців, які розповіли свої історії потрапляння на фронт. Серед них були присутні Непалу, Куби, Сьєрра-Леоне та Сомалі.

«Вони були кинуті як гарматне м’ясо, тому що їх не навчали. Дехто з них був обманутий, тобто їм обіцяли одне, а по факту вийшло зовсім інше», — розповів Яценко.

За його словами, вони можуть бути засуджені в Україні за фактом найманства. Одна поки поки таких судів не було, тому іноземці перебувають на утриманні як військовополонені. Водночас росія не хоче включати в списки на обмін цих громадян, бо вони їй не потрібні.

Представники координаційного штабу звернулися до урядів іноземних країн із закликом вжити більш дієвих засобів, «щоб їхні громадяни не були обдурені російськими агітаторами, не втрачали здоров’я і не гинули».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія завербувала на війну 200 непальців: МЗС вимагає повернути їх додому