«Непрацюючий» ТЦ у Кременчуці 27 червня заробив 2,9 млн грн: Гетьманцев про ворожі фейки
Зруйнований ТЦ у Кременчуці

27 червня, у день теракту, загальна виручка 58 касових апаратів в торговельному центрі «Амстор» в Кременчуці становила 2,9 млн грн.

Про це розповів голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев з посиланням на дані податкової служби.

Так він відреагував на поширені міноборони рф та російським міністром лавровим фейки про ракетний обстріл ТЦ. Вони визнали, що випустили ракети по Кремечуку, але стверджували, що ціллю були якісь ангари зі зброєю біля заводу дорожніх машин, і вже їх детонація начебто спричинила пожежу «в розташованому поруч з територією заводу торговому центрі, що не функціонував».

«Так, ви не помилились. За 1 день — 2.9 млн грн — торговий центр, що не працює», — наголосив Лавров.

Ввечері 28 червня президент Володимир Зеленський також опублікував відео ракетного удару по ТЦ, а під час виступу у Радбезі ООН він закливав визнати росію державою-терористом.

 

Станом на цей вечір загальна кількість російських ракет, які вдарили по наших містах, – уже 2811. Ми маємо всі докази того, що роблять російські військові проти наших людей. Один із таких доказів – у відео. Щоб ніхто не смів обманювати щодо ракетного удару по торговельному центру в Кременчуці. Російська ракета цілеспрямовано вдарила саме по цьому обʼєкту. Вони хотіли вбити якнайбільше людей у мирному місті, у звичайному торговельному центрі. За цей акт державного тероризму, як і за всі інші, Росія буде відповідати. На полі бою в Україні, через посилення санкцій і обовʼязково – в трибуналі.

Posted by Володимир Зеленський on Tuesday, June 28, 2022

Нагадаємо, за останніми даними в результаті ракетної атаки у Кремечуці загинули 18 осіб, 59 поранені, 36 вважаються зниклими безвісти. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракетний удар по Дніпру: під завалами знайшли двох загиблих