«Нескорені. Поранені»: вийшов документальний фільм про життя військових після отриманих травм

В Україні вийшов документальний фільм «Нескорені. Поранені» про життя героїв війни, які отримали тяжкі поранення під час бойових дій.

Стрічка покликана привернути увагу суспільства до проблем, з якими зіштовхуються постраждалі через війну та створити комфортне для них середовище.

«Наші міста та суспільство виявилися неготовими до цього: відсутність пандусів, погляди та реакції людей на вулицях, ніяковість та недоречні питання. Тому ми вирішили поспілкуватися з військовими, ветеранами, а також з психологом та представниками реабілітаційного центру, щоб знайти порозуміння та контакт у суспільстві», — розповів продюсер Кирило Нечмоня.

У фільмі розповідають історії української парамедикині Юлії «Тайри» Паєвської, лідера руху «Демсокира» та військовослужбовця ЗСУ Юрія Гудименка, керівника Київського військового ліцею імені Богуна, полковника ЗСУ Ігоря «Сумрака» Гордійчука, ветеринарного лікаря та добровольця Олексія Притули, парамедикині Аліни Вяткіної та військовослужбовця, а зараз співробітника клініки Superhumans Center Дениса Кривенка, який втратив на війні обидві ноги та руку.

«Мене постійно питають: як ти почуваєшся? Я кажу, що мені все одно. Так, я воював, але зараз я відновлююсь. Я хочу жити як і всі: прийти на пляж, відпочити, покупатися, посмажити шашлик… Я не зациклююся на своїх пораненнях. Навіть зараз більше в місто почав виїжджати, щоб показати, скільки нас буде таких інклюзивних людей», — сказав Кривенко.

Стрічка «Нескорені. Поранені» вже доступна до перегляду на YouTube тут

Перший фільм з циклу про партизанський рух на тимчасово окупованих територіях вийшов на екрани ще у лютому 2023 року, його також можна подивитися на YouTube-каналі MIR&CO PRODUCTION

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Звільнення від мобілізації в Україні: підстави та терміни