Нестача боєприпасів заважатиме росії підтримувати наступальні операції — ISW

Дефіцит боєприпасів перешкоджатиме здатності росії підтримувати наступальні операції в Україні у 2023 році.

Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

10 січня американські та українські посадовці повідомили, що окупанти зменшили інтенсивність артилерійських обстрілів на 75% протягом доби. Це мінімальний показник снарядів, які використовували росіяни від 24 лютого.

На думку аналітиків, окупанти зменшили інтенсивність артобстрілів через скорочення поставок або перегляду тактики. Рф використала запаси снарядів 122-мм і 152-мм калібру улітку 2022 року. Тоді загарбники сподівалися, що надмірні артилерійські обстріли допоможуть досягти своїх цілей швидше.

Зазначають, що тепер росіяни змушені перекидати додаткові снаряди з тилових районів та закуповувати їх в інших країнах. Окупанти намагатимуться запобігти ситуації, коли дефіцит снарядів спричинить зниження темпу стрільби.

«У рф все частіше визнають, що фундаментальні проблеми, такі як дефіцит боєприпасів і нездатність забезпечення військ, серйозно перешкоджають проведенню наступальних операцій», — додали в ISW.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Укроборонпром» розгорнув виробництво покращених осколкових мін за кордоном (фото)