Невідомий стріляв у людей у місті Індіанаполіс у США — вісім загиблих (оновлено)
Mykal McEldowney

У закладі компанії-перевізника FedEx в Індіанаполісі невідомий застрелив декількох людей, повідомляє NY Times. Підозрюваний у збройному нападі скоїв самогубство.

Оновлення від 11:00. СNN повідомила про вісьмох загиблих внаслідок стрілянини.

Коли поліція прибула, офіцери застали активну стрілянину в приміщенні, повідомила прессекретар поліції штату Індіанаполіс Джина Кук журналістам вранці в п'ятницю.

Кук підтвердила, що підозрюваний поцілив у кількох людей. Вона додала, що озброєний чоловік помер, і, як вважає поліція, громадянам не загрожує безпосередня небезпека.

Кук попросила людей, які не можуть зв’язатися з членами сім’ї, які працюють у FedEx, піти до сусіднього готелю.

У прямому ефірі інформаційних агентств на місці події показали стрічку, що огороджує місце злочину на стоянці біля закладу.

Свідок, який сказав, що працює в закладі, сказав WISH-TV, що побачив чоловіка з пістолетом після того, як почув кілька пострілів.

«Я побачив чоловіка з якимось різновидом автоматичної зброї, і він стріляв просто неба», — сказав Джеремія Міллер.

Інший чоловік розповів WTTV, що його племінниця сиділа у своїй машині на водійському сидінні, коли почалася стрілянина, і її поранили.

«Їй поцілили в ліву руку. З нею все добре, вона зараз у лікарні» — сказав Парміндер Сінгх.

Він сказав, що його племінниця не знайома зі стрільцем.

FedEx опублікував заяву, в якій сказано: «Ми знаємо про трагічну стрілянину в нашому наземному об’єкті FedEx поблизу аеропорту Індіанаполіса. Безпека є нашим головним пріоритетом, і наші думки з тими, кого торкнулася (стрілянина). Ми працюємо, щоб зібрати більше інформації та співпрацюємо зі слідчими органами».

Контекст

Президент США Джозеф Байден неодноразово висловлювався на підтримку посилення правил щодо продажу зброї. Зокрема, він пропонував заборонити продаж штурмових гвинтівок (автоматична зброя) і магазинів великої ємності, а також зобов’язати покупців зброї проходити перевірку особистості.

9 квітня американський президент запропонував Конгресу перші кроки на шляху зниження збройного насильства в країні. Серед запропонованих заходів — заборона продавати комплектуючі зброї, змінити статус пістолетів, модифікованих стабілізатором, а також дозволити судам вилучати зброю у окремих громадян за запитом родичів чи інших осіб.

У США сталася друга масова стрілянина за тиждень