Ні в які ворота. «Барселона» відзвітувала про €1,2 млрд боргів
Getty Images

Спортивний клуб «Барселона» у річному фінансовому звіт, повідомив, що його борг сягнув €1,2 млрд, а короткостроковий складає €730 млн.

Найбільшу долю витрат складає заробітна плата — 74% бюджету клубу, повідомляє Goal. Через збільшення боргу клуб почав переговори із футболістами про відтермінування виплат.

Також ЗМІ повідомляють, що €126 млн «Барселона» заборгувала іншим клубам за трансфери гравців. Зокрема каталонці досі повністю не розрахувалися з «Ліверпулем» за Філіпе Коутіньо, за якого винні ще €29 млн. Ще €16 млн винні «Аяксу» за Френкі де Йонга, €21 млн  «Греміо» за Артура, €11 млн  «Баварії» за Артуро Відаля, €10 млн  «Бордо» за Малкома. 

Погасити ці борги клуб зобов'язаний до завершення поточного фінансового року — до 30 червня.

Сезон-2019/20 клуб завершив із чистим збитком у €488 млн.

«Барселона» веде переговори з кредиторами щодо пролонгації договорів. Клуб виправдовується впливом на спортивний бізнес пандемії коронавірусу. Наприклад, повернення вболівальників на стадіон мало принести в бюджет €56 млн. Але матчі продовжують відбуватися за порожніх трибун.

На тлі серйозних фінансових проблем клубу торік пішов у відставку президент «Барселони» Жозеп Бартомеу. Вибори нового керівника мали відбутися 24 січня, але їх перенесли через епідемічну ситуацію в Іспанії. Новою датою називають 7 березня.

Італійський «Лаціо» переплутав назви португальских клубів і заплатив €11 млн за трансфер не тому