Нічна атака на Київ: уламки ракети впали на територію зоопарку, пошкоджені автомобілі, горіла будівля (фото, оновлено)

В ніч на 16 травня російські війська вкотре атакували українську столицю. Уламки ракет впали у чотирьох районах Києва: Соломʼянському, Шевченківському, Оболонському та Дарницькому районах міста. Були застосовані БпЛА, крилаті ракети та, ймовірно, ракети балістичного типу. Тривога у Києві цієї ночі лунала двічі: з 2:25 до 4:03 і 4:22 до 5:33.

Про це у Telegram повідомив Віталій Кличко, мер Києва.

За його словами, в Шевченківському, на територію зоопарку, впали уламки ракети, а у Соломʼянському районі, попередньо внаслідок падіння уламків ракети, сталося загоряння кількох авто, ушкоджена будівля площею 200 м кв. 

У Дарницькому районі столиці, внаслідок падіння уламків ракети, пошкоджені два автомобілі. Інформація про постраждалих не надходила.

За попередньою інформацією, у Соломʼянському районі — троє потерпілих. В Оболонському, де впали уламки, постраждалих немає.

У лісопарковій зоні в Дарницькому районі впали уламки БПЛА, без загоряння. 

За даними Київської міької військової адміністрації, більшість ворожих цілей над столицею були знищені.

У КМВА зазначили, що ворог бив з різних напрямків одночасно, використовував дрони, крилаті ракети та, ймовірно, ракети балістичного типу. Росіяни випустили максимальну кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу.

І додали, що 16 травня російська армія атакувала Київ увосьме з початку місяця. Тривогу також оголошували майже у всіх областях України.

Оновлення від 9:15

У Київському зоопарку в наслідок падіння уламків російської ракети, збитої силами ППО вночі 16 травня, були поламані дерева. Працівники закладу вже прибрали гілки та проводять антистресові заходи із тваринами.

«Сьогодні вночі, внаслідок обстрілу Києва російськими варварами, на територію столичного зоопарку впали уламки ракети. На щастя, ніхто з тварин та працівників не постраждав. Загоряння не було. Уламком ракети пошкодило зелені насадження, але всі поламані гілки вже прибрали», — написав мер міста Віталій Кличко.

У ДСНС показали кадри наслідків нічної ворожої атаки на столицю. Під час якої сталася пожежа у Солом’янському районі, де загорілися автобуси та гараж.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Командувач Обʼєднаних сил ЗСУ розповів, яка ППО захищає небо над Києвом