Нічна атака по Одещині: є поранені, пошкоджені будинки, займання складах (фото, відео)
Суспільне Одеса

У ніч на 19 липня росіяни обстріляли Одещину десятками ракет та ударних безпілотників.

Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Вночі терористи вдарили по Одещині «Оніксами», а стратегічна авіація завдала удару ракетами Х-59, Х-22. Одночасно із ракетною атакою росіяни запустили по півдню і дрони Shahed-136», — йдеться в повідомленні.

Збита на підльоті до берега ракета Х-59 впала в одному з кварталів Одеси та утворила велику вирву, вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель. Поранені троє людей.

Ракетами «Онікси» і Х-22 окупанти влучили в зерновий і олійний термінал, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження. На місці влучання зайнялась пожежа, над ліквідацією наслідків працюють. Інформація про постраждалих не надходила.

В Одеському районі поцілили у промисловий об'єкт. Постраждав співробітник. Також уражені два складських приміщення в різних локаціях — із тютюном і феєрверками. Вогнеборці намагаються загасити пожежу.

Через збиття дронів над Одещиною та падіння уламків пошкоджень зазнали туристичні бази та готелі в прибережній зоні Коблевської громади, подекуди сталося займання. Також постраждало двоє цивільних.

Крім того, вибухова хвиля під час збиття ракет та дронів пошкодила кілька багатоквартирних будинків в Одесі. Щонайменше шестеро людей через поранення звернулися за медичною допомогою, серед них — 9-річний хлопчик.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами: сили ППО збили 37 цілей