Нічна ракетна атака: що відомо про обстріл Одеси, Києва та Хмельницького (фото)
ОК «Південь»

У ніч на на 18 травня росія завдала чергового масованого ракетного удару. Близько 22:00 вибухи пролунали в Одесі, а біля 5:00 — у Києві

Що відомо про вибухи в Одесі ввечорі 17 травня

В Оперативному командуванні «Південь» розповіли, що атака відбувалась з використанням різних ракет з різних напрямків.

Більшість знищено протиповітряною обороною, однак дві збиті ракети впали на промисловий район міста. Внаслідок руйнувань загинув цивільний охоронець і ще два отримали поранення.

ракетний удар по одесі 17 травня

 

Що відомо про вибухи у Києві вночі 18 травня

В КМВА проінформували, що столицю атакували, імовірно, крилаті ракети Х-101/555, які запустили стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію. Після запуску ракет ворог задіяв над столицею свої розвідувальні БпЛА.

За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені.

За словами мера Віталія Кличка, уламки збитих об'єктів впали у Деснянському, Дніпровському та Дарницькому районах. В останньому вони спричинили загоряння у гаражному кооперативі. Попередньо, ніхто не постраждав.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко розповів, що у декількох громадах виявлено падіння уламків на подвір’я людей.Пошкодження незначні — вибиті вікна, побитийшифер даху. Також уламками пошкоджено два автомобілі. 

Фото уламків збитих ракет опублікував голова обласної поліції Андрій Нєбитов.

ракетна атака київ 18 травня

ракети київ 18 травня вибухи

Що відомо про вибухи на Вінниччині та Хмельниччині вночі 18 травня

В Хмельницькій ОВА повідомили, що вранці ворог завдав удару по області.

«Пролунала серія вибухів. Працювали сили ППО. Крім того, на жаль, є влучання в об'єкт інфраструктури Хмельницького району», — йдеться у повідомленні.

Постраждалих немає. Інформація про руйнування встановлюється.

Також про роботу ППО на Вінниччині інформував голова ОВА Сергій Борзов.

Що відомо про вибухи у Кіровоградській області 18 травня

Голова ОВА Андрій Райкович розповів, що сили ППО знищили крилату ракету в небі над Олександрійським районом та безпілотник — у Кропивницькому районі. 

В обох випадках не обійшлося без руйнувань. Бойова частина ракети вибухнула на території приватного домоволодіння. Вибуховою хвилею пошкоджено 3 будинки. Обійшлося без постраждалих. 

Уламки збитого безпілотника влучили в один із об’єктів. Впродовж кількох годин рятувальні підрозділи гасили пожежу. Евакуйовано мешканців навколишніх дворів. Загиблих та травмованих немає. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 11—17 травня