Нічні перегони й стрілянина. Патрульні в Києві наздоганяли водія-втікача й стріляли по його авто

У ніч із 22 на 23 грудня, близько опівночі, в Оболонському районі Києва стався інцидент зі стріляниною.

Спершу на площі Шевченка патрульні зупиняли авто, щоб попросити водіїв бути свідками — вони зупинили п'яного за кермом. Однак водій Hyundai, який проїжджав повз, проігнорував їхню вимогу про зупинку. Додавши швидкості, він поїхав далі, повідомляє у Facebook патрульна поліція Києва.

Інспектори увімкнули маячки й подали порушнику сигнал про зупинку. Але водій лише набрав швидкості й намагався втекти. Поліція повідомляє, що він ще й порушував ПДР: «здійснював проїзд перехресть на заборонний сигнал світлофора, протаранив інший транспортний засіб».

На проспекті Правди один з екіпажів патрульних заблокував рух Hyundai. Однак це водія не зупинило – він намагався наїхати на поліцейського та в’їхав у службовий автомобіль Toyota Prius.

Поліцейський у відповідь дістав табельну зброю й вистрілив у напрямку Hyundai. Лише тоді водій-втікач зупинився.

Поліцейські підбігли до водія та виявили у нього поранення, також у салоні авто вони знайшли «пристрій для відстрілу гумових куль». Його затвор був відведений у крайнє заднє положення.

Патрульні викликали швидку. Водія Hyundai госпіталізували та прооперували. Із його голови лікарі дістали гумову кулю від травматичного пістолета.

За інформацією «Київ оперативний», патрульні використали табельну зброю, розуміючи, що водій не збирається зупинятися і «йде на таран».

Хто саме здійснив поранення водія, мають з’ясувати правоохоронці спеціальної групи главку та слідчі із ДБР.

Також, як каже поліція, під час огляду речей затриманого виявлений пакетик із білою порошкоподібною речовиною, схожою на наркотичну.

Вбивство на кордоні. Росія відмовились від зустрічі з ДПСУ для вирішення «інциденту зі стріляниною»