Нідерланди хочуть зібрати комплекс Patriot для України
Flickr

Нідерланди хочуть якнайшвидше зібрати зенітно-ракетний комплекс Patriot для України і закликають долучитися до цієї ініціативи інші країни, які мають ці системи ППО.

Про це повідомило Міністерство оборони Нідерландів.

Країна готова надати основні компоненти з власних запасів.

«Ми ведемо переговори з країнами про збірку системи Patriot, а також про підготовку українських екіпажів. Якщо інші потенційні країни-партнери зможуть постачати частини та боєприпаси, ми зможемо надати Україні принаймні одну повну систему в короткостроковій перспективі», — наголосила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

У міністерстві наголосили, що усвідомлюють дефіцитність систем Patriot, але водночас переконані, що «Україна також бореться за Європу і її військова спроможність, виробництво енергії та життєво важлива інфраструктура зазнають щоденних нападів».

«Промислові постачальники зобов’язалися прискорити виробництво та доставку запасних компонентів. Ми на це розраховуємо», — заявила Оллонґрен.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бельгія пообіцяла Україні 30 винищувачів F-16. Перші — до кінця року