Нідерланди передадуть Україні гаубиці PzH 2000, а ФРН — боєприпаси до них — Bloomberg

Нідерланди передадуть Україні 155-мм самохідні гармати-гаубиці PzH 2000, а Німеччина надасть 155-мм снаряди до них та забезпечить навчання українських військових.

Про це повідомляє з  посиланням на неназваного німецького високопосадовця.

За його словами, навчання планують організувати на території Німеччини чи Польщі.

Також високопосадовець розповів, що німецький уряд не хоче напряму постачати важку техніку Україні. Натомість він планує надати сучасні танки та іншу бронетехніку країнам Східної Європи, які готові передати нашій країні техніку радянського зразка, з якою вже знайомі ЗСУ. Переговори з цього приводу ще ведуться.

PzH 2000 — 155-мм самохідна гармата-гаубиця розроблена німецьким концерном Krauss-Maffei Wegmann і прийнята на озброєння бундесверу в 1998 році. Здатна вести вогонь на відстань 30-56 км в залежності від типу снаряду. Гармати експортується Німеччиною до багатьох країн світу.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц також заявляв, що запаси зброї країни, які вона може поставити в Україну, вже вичерпані. Водночас він пообіцяв, що  Німеччина надасть Україні фінансову допомогу, щоб вона могла купувати зброю з німецького виробництва зброї. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина навчатиме українських військових користуватись новою технікою — глава МЗС