Нідерланди виділять €400 млн на розробку безпілотників спільно з Україною

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що його країна виділить €400 млн на розробку безпілотників спільно з Україною.

Про це він розповів під час свого неанонсованого візиту до Києва та Харкова 6 жовтня, передає Міністерство оборони Нідерландів.

Рубен Брекельманс зазначив, що об'єднання «нідерландських знань та технологій з українським бойовим досвідом» дозволить створити «інноваційні та ефективні безпілотники», здатні змінити ситуацію на полі бою.

«Розробка різних типів дронів відбувається дуже швидко. Ми не можемо собі дозволити зволікати — вирішальним фактором є прискорення процесів. Купуйте прототипи, оперативно тестуйте та нарощуйте виробництво», — закликав він.

Брекельманс також повідомив, що у разі успіху цих дронів Нідерланди готові збільшити фінансування для розширення їх виробництва. Очікується, що близько половини початкових інвестицій буде спрямовано на виробничі потужності в Нідерландах, а решту розподілять між Україною та іншими країнами, повідомляє Reuters.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Криму спалахнула пожежа на нафтобазі після атаки дронів (відео)