Ніккі Гейлі вперше перемогла Трампа на праймеріз
Wikimedia Commons

Претендентка на участь у президентських виборах у США від республіканців Ніккі Гейлі вперше виграла праймеріз. В окрузі Колумбія, де знаходиться столиця Вишингтон, її кандидатуру підтримали 62,9%, а Дональда Трампа — 33,2%, пише Reuters.

Гейлі заявила, що, не зважаючи на попередні поразки, вона не планує залишати перегони, оскільки вважає, що виборці в інших штатах заслуговують на альтернативу Трампу.

Водночас Трамп після перемоги своєї суперниці опублікував заяву, в якій саркастично привітав її, назвавши «королевою боліт».

Після успіху у столиці Гейлі стала першою жінкою в історії США, яка перемогла на республіканських праймеріз. Однак її шанси стати кандидатом від республіканців усе одно мінімальні. В окрузі Колумбія заручилася підтримкою 19 делегатів, загалом же у неї є 43 голоси виборщиків з 2429 учасників з'їзду партії, який у липні офіційно оголосить свого кандидата на посаду президента США.

Трамп поки виглядає безсумнівним лідером на висування. Він виграв перші вісім внутрішньопартійних голосувань зі значним відривом і вже набрав 247 голосів виборщиків.

 Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Трамп планує погрозами примусити Україну та росію до переговорів — Bloomberg