Німеччина, Данія та Нідерланди у 2023 році передадуть Україні 100 танків  Leopard 1A5

Нідерланди та Данія разом з Німеччиною передадуть Україні близько 100 відремонтованих танків Leopard 1A5. Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

«Разом з Німеччиною та Данією Нідерланди поставлять Україні не менш 100 відремонтованих танків Leopard 1A5 з промислових запасів. Ми як і раніше сповнені рішучості підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії», — заявила вона.

У спільній заяві міністрів оборони йдеться, що крім танків Україна отримає необхідні боєприпаси та запасні частини. Також планується навчання екіпажів.

Зазначається, що Leopard 1A5 передадуть у «найближчі місяці», а перші з них — «протягом кількох місяців».

Міністри відзначили, що до цієї ініціативи можуть приєднатися і інші країни. Зокрема, інтерес до неї вже проявила Бельгія.

Водночас міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час візиту до Києва заявив, що у кооперації з країнами Європи до літа Україні планують передати 20—25 танків , а до початку наступного року їх буде понад 100.

Тим часом Федеральна рада безпеки Німеччини схвалила постачання Україні 178 танків Leopard 1 із промислових запасів.

Leopard 1A5 —  остання масова модернізація основного бойового танку Leopard 1. Усього з 1987 року було випущено близько 1200 танків такої модифікації. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чим вражає танк Leopard 2, яким пообіцяли озброїти Україну