Німеччина не прийматиме авіарейси з Росії
Pixabay

Міністерство транспорту Німеччини призупинило приймання авіарейсів з Росії через те, що Москва не видала вчасно дозвіл на польоти для німецької авіакомпанії Lufthansa на червень.

Через відмову РФ перевізник 1 червня скасував авіарейси з Франкфурта до Москви й Санкт-Петербургу, повідомляє Die Presse.

«Сім рейсів з території Росії скасовано. Це реакція на блокування польотів німецьких літаків до Москви після того, як було прийнято рішення не літати через білоруський повітряний простір», — йдеться у повідомленні.

Після скасування рейсів компанії Lufthansa до Росії й через відсутність дозволів на польоти, Німеччина відреагувала «контрзаходами».

«Оскільки російська влада не надала своєчасного дозволу на польоти авіакомпанії Lufthansa на червень, Федеральне управління авіації поки не дозволяє жодних рейсів російських авіакомпаній», — повідомило Міністерство транспорту Німеччини у відповідь на запит AFP.

Саме тому скасували сім рейсів до Німеччини від російської державіакомпанії «Аерофлот» та авіакомпанії S7.

Zeit пише, що у зв'язку з пандемією коронавірусу у березні 2020 року Москва в односторонньому порядку призупинила двосторонні угоди щодо організації авіаперевезень. Тобто тепер рейси «затверджуються на щомісячно» за взаємною домовленістю сторін.

Запуск літаків компанії 2 червня довелося повністю скасувати, адже Росія не надала своєчасного дозволу на польоти Luftgansa на червень.

25 травня правління німецької авіакомпанії Lufthansa вирішило, що авіалінії не виконуватимуть польоти через повітряний простір Білорусі після інциденту з примусовою посадкою літака і затриманням у мінському аеропорту опозиціонера Романа Протасевича.

На український авіаринок зайде новий лоукостер з рейсами до Німеччини