Німеччина не рекомендує використовувати продукти «Лабораторії Касперського»

Німецька агенція з кібербезпеки BSI застерігає організації та пересічних громадян від використання антивірусних продуктів, створених у російській «Лабораторії Касперського».

Свою заяву агенція аргументує тим, що ця компанія може бути причетна до хакерських атак чи до кібершпигунтства.

Хоча структура прямо не забороняє використання програмного забезпечення «Лабораторії Касперського», організація закликала компанії та офіційні структури замінити продукти цього російського розробника. В якості альтернативи BSI пропонує ПЗ від неросійських постачальників.

Ця рекомендація супроводжується заявою про можливу військову та розвідувальну діяльність Росії в Україні, країнах НАТО та Німеччині зокрема. В разі використання цих продуктів їх користувачі посилюють «ризик успішної ІТ-атаки».

«Російський ІТ-виробник може самостійно проводити наступальні операції, бути змушеним атакувати цільові системи проти власної волі, шпигувати за клієнтами без їх відома або використовуватися як інструмент для атак на власних клієнтів. Компанії та органи влади з особливими інтересами у сфері безпеки та оператори критичної інфраструктури піддаються особливому ризику», — йдеться у заяві BSI.

BSI додає, що хоча споживачі, ймовірно, стануть «останньою мішенню» в разі успішної атаки, вони можуть стати жертвою «побічної» шкоди.

США заборонили державним установам використовувати програмне забезпечення виробництва Лабораторії Касперського»  ще в 2017 році.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Пошукова система DuckDuckGo штучно знижує позицію російських сайтів з фейками