Німеччина передала Україні гранатомети Matador та протитанкові міни DM22 і DM31

Німеччина за минулі два тижня поставила Україні додаткове озброєння для боротьби з російською агресією. Про це пише Spiegel.

За даними видання, в Україну надійшло 2450 одноразових ручних протитанкових гранатометів RGW-90 «Matador», 1600 протитанкових мін спрямованої дії DM22 та 3000 протитанкових протиднищевих мін DM31.

Spiegel пише, що гранатомети Україна замовила та оплатила у німецького виробникам, а міни передали із запасів бундесверу.

RGW-90 «Matador»

RGW-90 —це одноразовий 90-мм ручний протитанковий гранатомет, розроблений у співпраці Німеччини, Ізраїлю та Сінгапуру.

RGW-90 «Matador»

У залежності від боєприпасу він розрахований на враження танків, транспортних засобів, піхоти, будівель. Також існують димові та освітлювальні боєприпаси.

Міни DM22

Міна DM22 у версії PARM 1 має ефективну дальність дії від 2 до 40 м. У польоті вона має швидкість біля 120 метрів на секунду і заявлене бронепробиття 600 мм.

Модифікація PARM 2 має інфрачервоний датчик, що забезпечує точну стрільбу міни на відстані до 100 м. Вона може пробивати броню у 750 мм і здатна долати динамічний захист бронетехніки. DM22 можна запрограмувати на активність від годин до 30 днів.

Міни DM22

Міна встановлюється ​​вручну на невеликому штативі. Це дозволяє переміщати її на 360 градусів, піднімати до 90 градусів і опускати до -45 градусів.

Міну DM22 можна підірвати як за командою, так і за допомогою оптоволоконного спускового кабелю, який спрацьовує коли відбувається його пошкодження внаслідок наїзду бронетехніки. Після цього міна вилітає з пускової установни в напрямку цілі та уражає її в бортову проекцію.

Міна DM31

Протиднищева міна DM31 має магнітний датчик цілі та призначена для знищення або виведення з ладу гусеничної та колісної техніки противника.

Ураження гусеничній чи колісній бронетехніці відбувається за рахунок пробивання днища кумулятивним струменем, внаслідок чого всередині машини пошкоджуються елементи трансмісії, озброєння, іншого обладнання та може виникнути пожежа.

Міна DM31

При наїзді гусеничної машини гусеницею на міну відбувається пошкодження одного-двох траків, що може вивести машину з ладу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як обрати бронежилет для поїздки на фронт