Німеччина передасть Україні ще одну cистему Patriot

Німеччина оголосила про негайну поставку в Україну ще одного зенітно-ракетного комплексу Patriot. Причиною стало посилення авіаційних атак росії.

Про це повідомило Міноборони Німеччини. 

«Німеччина негайно передасть Україні ще один зенітно-ракетний комплекс Patriot для захисту від російських повітряних атак. Він буде переданий на додаток до вже поставлених і ще запланованих для передачі систем протиповітряної оборони», — зазначив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Президент України Володимир Зеленський подякував канцлеру Німеччини Шольцу за передачу Patriot

«Важлива результативна розмова з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Вдячний канцлеру за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО. Дякую, Олафе, за твоє лідерство! Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час», — написав президент України у Telegram. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у розмові з президентом Володимиром Зеленським заявив, що Берлін також виділить ракети до наявних систем ППО. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина передала новий пакет військової допомоги Україні: що у переліку