Німеччина передасть Україні третю систему Patriot, установки IRIS-T та САУ Gepard — Шольц

Німеччина протягом наступних місяців передасть Україні третю систему протиповітряної оборони Patriot, а також установки IRIS-T, зенітні самохідні артилерійські установки Gepard, ракети та боєприпаси.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 у Берліні.

За його словами, з 24 лютого 2022 року ФРН надала Україні допомоги приблизно на €28 млрд і «ці кошти також були направлені на підтримку громадян».

«Але українська армія зараз має термінову потребу у боєприпасах та зброї для оборони. Саме тому ми передамо третю систему протиповітряної оборони Патріот і також інші системи ППО з різноманітним озброєнням. Ракети та артилерійські боєприпаси, усе це буде забезпечено в найближчі тижні та місяці», — сказав канцлер Німеччини.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує щонайменше сім систем Patriot додатково, щоб «закрити основні наші міські агломерації найближчим часом. І це буде драйвером збереження нормального життя».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Німеччині закликають призвати майже 1 млн резервістів через загрозу з боку рф