Німеччина планує податкову знижку до €600 для людей, які працюють з дому під час пандемії
Getty Images

Уряд Німеччини планує ввести податкову знижку для людей, які працюють з дому під час пандемії, щоб допомогти компенсувати більш високі витрати на опалення, електрику та інші рахунки.

Як повідомляє The Local, коаліція Ангели Меркель узгодила пропозицію, яка дозволить співробітникам, які працюють з дому, скоротити свій річний податковий рахунок на €5 за робочий день до максимальної суми €600 євро в рік.

Міністр фінансів Олаф Шольц сказав, що уряд запропоновав законопроєкт, який, як очікується, буде схвалений парламентом в грудні. Він назвав його «хорошим для робітників» і таким, що «не становить великої фінансової проблеми для німецької держави».

Податкове законодавство Німеччини передбачає, що робота з дому зазвичай має право на знижки тільки в тому випадку, якщо одна кімната в будинку використовується виключно як офіс.

Але через пандемію мільйони офісних співробітників працюють зараз з дому, щоб знизити ризик передачі CoVID-19, й, відповідно, зростає кількість закликів до пом'якшення правил.

Розрахунки показують, що близько 56 % німецьких співробітників потенційно можуть тимчасово працювати з дому.

Однак залишається невирішеним питання про те, чи буде пропозиція щодо податку включена до податкового відрахування в розмірі €1000, який кожен німецький співробітник вже отримує щорічно на пов'язані з роботою витрати, такі як транспорт і робочий одяг, або буде додатковою.

Німеччина впроваджує жорсткіший карантин

Нові правила розширеного часткового блокування набрали чинності у вівторок, 1 грудня, повідомляє The Local.

Ось як виглядає розширений карантин проти коронавірусу, погоджений федеральним урядом та землями Німеччини.

Ресторани, кафе, бари, заклади культури та відпочинку залишатимуться закритими (за винятком їжі та напоїв на винос).

Приватні збори в приміщенні та на відкритому повітрі зараз обмежені максимум п’ятьма людьми з двох домогосподарств. Діти до 14 років виключаються з цього правила. У листопаді загалом дозволено зустрічі з 10 людьми з двох домогосподарств.

Подовжений карантин розпочався 1 грудня і триватиме щонайменше до 20 грудня, хоча, ймовірно, й до початку січня, заявила канцлер Ангела Меркель минулого тижня.

Європа проти COVID-19. В Швеції, Австрії та Німеччині — локдаун. Пік другої хвилі пройшла лише Франція