Німеччина посилить карантин перед Новим роком через штам «Омікрон»
Getty Images

У Німеччині на новорічні та різдвяні свята посилять карантинні обмеження, щоб запобігти поширенню нової хвилі штаму «Омікрон».

Про це у Twitter повідомив канцлер Олаф Шольц.

З 28 грудня у країні невакциновані мешканці зможуть приймати у себе до двох гостей, вакциновані — до 10. Перед Новим роком заборонять продавати феєрверки та салюти.

За словами канцлера, клуби та дискотеки залишаються закритими. Великі національні події відбуваються без глядачів, зокрема це стосується футбольних матчів.

До театрів, кінотеатрів, ресторанів і магазинів не першої необхідності наразі пускають лише вакцинованих або тих, хто одужав від COVID-19.

Такі обмеження триватимуть щонайменше до 7 січня.

Водночас Шольц зазначив, що пункти вакцинації працюватимуть і закликав робити щеплення.

«Кампанія вакцинації триватиме й у святкові дні. 30 мільйонів щеплень до кінця року та ще 30 мільйонів до кінця січня — це наша мета. Ми хочемо, щоб рівень вакцинації становив 80%», — написав канцлер.

Напередодні у Німеччині змінили правила в’їзду для мандрівників із Великобританії через поширення коронавірусу.

За новими правилами, з 20 січня до Німеччини з Британії зможуть в’їжджати в основному громадяни та резиденти країни. Незалежно від того, чи були приїжджі вакциновані, вони мають показати негативний тест на COVID-19 та провести два тижні на карантині.

У Нідерландах вводять локдаун на зимові свята на тлі поширення «Омікрону»