Німеччина втратить гігантські інвестиції, якщо «Північний потік-2» припинять будувати
Getty Images

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмайєр підтримав завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». За його словами, ФРН втратить гігантські інвестиції, якщо російський газопровід припинять будувати. Альтмайєр також закликав не повязувати будівництво «Північного потоку-2» з арештом російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це очільник відомства розповів в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

«Економічні зв'язки, що існують вже багато десятиліть і економічні проєкти підприємств — це одне, а грубі порушення прав людини та наша реакція на них — інше», — зазначив він.

Навіть якщо «Північний потік-2» не добудують, то Росія все одно не зменшить постачання газу в Європу, каже чиновник. Міністр підкреслив, що наразі існують й інші газопроводи, зокрема транзит через Україну.

«Якщо «Північний потік-2» не добудують, то Росія необов'язково буде продавати менше газу, оскільки продовжує працювати «Північний потік-1» і газопровід через Україну. Однак німецькі підприємства втратять гігантські інвестиції, тому я закликаю до предметної дискусії», — наголосив Альтмайєр.

Chas News повідомляв, що Австрія «закликала» не пов’язувати «Північний потік-2» зі справою Навального. 

Баржа «Фортуна» відновила будівництво «Північного потоку-2»