Німеччина заарештувала найбільшу супер'яхту світу. Вона належить олігарху Усманову

Німецька поліція заарештувала супер'яхту Dilbar, яка належить російському олігарху Алішеру Усманову.

Про це повідомляє Bloomberg.

Німецька поліція встановила, що судно через ланцюжок офшорних компаній належало сестрі мільярдера Гульбахор Ісмаїловій. З квітня вона перебуває під антиросійськими санкціями РФ. Ні цій підставі і було прийнято рішення про арешт.

Суперяхта Dilbar

Dilbar — найбільша у світі супер'яхта. Її довжина складає 156 м, вартість оцінюється в $600-750 млн. Вона оснащена 25-метровим басейном та майданчиками для гелікоптерів.

Тиv часом у порту Фіджі затримали супер'яхту Amadea, що належить члену Ради Федерації рф олігарху Сулейману Керімову, повідомляє агентство Reuters.

Влада тихоокеанської острівної держави була попереджена про наближення Amadea до того, як вона пришвартувалася у порту Лаутока, оскільки проти Керімова було введено санкції відразу кількох країн, зокрема США, Великої Британії та держав Євросоюзу.

Комісар поліції Ситивіні Кіліхо розповів, що до генеральної прокуратури «звернувся іноземний уряд з проханням про допомогу у кримінальній справі» — Фіджі має угоди з іншими країнами щодо застосування санкцій проти російських олігархів.

Суперяхта Amadea

Наразі поліція допитує капітана та екіпаж, проводиться розслідування, яке має остаточно встановити належність яхти олігарху.

Яхта Amadea має 160 м у довжину та входить у топ-50 найбільших яхт світу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити

В Іспанії затримали яхту, яка належить гендиректору «Роснефти» — Reuters (фото)