Німецька поліція каратиме за використання символів «Z» на проросійських мітингах

Учасників проросійських мітингів у Німеччині будуть притягати до відповідальності у разі використання символу Z, який застосовують російські війська під час вторгнення в Україну.

Про це повідомила міністер внутрішніх справ Німеччини Ненсі Файзер, передає Zeit Online. До жорстких заходів у разі порушення законів на цих мітингах поліцію закликали й політики.

На 10 квітня в кількох містах Німеччини, зокрема у Ганновері та Франкфурті, планується провести проросійські мітинги, тож у МВС країни заздалегідь попередили, що притягатимуть до відповідальності за героїзацію військових злочинів рф та поширення фейків про вторгнення росії.

За словами Фізер, на мітингах «дуже пильна увага буде приділена забороненим символам».

«Зображення літери Z прославляє військові злочини і тому, на нашу думку, за це може бути притягнуто до відповідальності», — наголосила вона.

Міністр також додала, що «злочинна агресивна війна з боку росії є також інформаційною війною», і від рф лунає «нахабна брехня, пропаганда та дезінформація».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Маріуполі окупанти звозять тіла вбитих жителів у підземні переходи