Німецька поліція підтвердила, що знайшла тіло 9-річної української дівчинки Валерії
Віра Коновалова / Facebook

Німецька поліція підтвердила, що тіло, яке нещодавно знайшли в лісі неподалік міста Дебельн у Саксонії, належить зниклій 9-річній українській дівчинці Валерії.

Про це пише Bild.

«Це сумна звістка. Загибла — це зникла девʼятирічна Валерія. Вона стала жертвою злочину. Ми розслідуємо вбивство», — заявив комісар поліції Карстен Кемпф.

Тіло дівчинки знайшли далеко від лісових стежок, у підліску на пересіченій місцевості. Слідство не виявило ознак сексуального насильства.

«Наше розслідування наразі зосереджене на соціальному колі сімʼї», — сказала прессекретар прокуратури Інгрід Бургхарт. Підозрюваних і арештів поки що немає.

Валерія зникла 3 червня. Вона вийшла з дому, щоб сісти на автобус до школи, але так там і не зʼявилась. У школі не на відсутність дівчинки не відреагували, тому мати дізналася про її зникнення лише ввечері.

Камери спостереження не зафіксували дівчинку. Також її не памʼятають водії автобусів. Як вона опинилася у лісі — невідомо.

Валерія разом з мамою проживає у Німеччині з 2022 року. Її батьки розлучені, а батько служить в армії. Після зникнення дитини йому дали відпустку і дозволили поїхати до Німеччини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Діти війни: як війна змінила життя маленьких українців