Німецькі футбольні клуби не хочуть відпускати гравців на матч збірної в Київ

Є ризик, що німецькі футбольні клуби не дозволять своїм гравцям поїхати на матч збірної в Києві у жовтні. Про це пише Kicker.

Видання наводить слова одного з керівників дортмундської «Борусії» Себастіана Келя. Той цього тижня заявив, що їхній клуб може не відпустити своїх гравців до національної команди Німеччини через занепокоєння щодо коронавіруса.

Йдеться про матч Ліги націй. Німеччина має зіграти 10 жовтня з Україною в Києві на НСК «Олімпійський». Німців непокоїть стрімке зростання кількості заражених в Україні, через що наша країна занесена Німеччиною до «червоної» зони. Зараз в Україні щодня фіксують більше 3000 нових випадків інфікування. В Німеччині — близько 2000. В той же час цієї осені в Німеччині (як і по всій Європі) кількість смертей від ковіду невелика — близько 10 на день. А в Україні — до 70.

Втім, представників «Борусії» хвилює не стільки ймовірність того, що хтось з гравців підхопить в Україні вірус, а те, що їм треба перебувати на карантині після повернення, чекаючи результату тесту. Це може завадити футболістам брати участь в тренуваннях і, головне, матчах Бундесліги.

«Ми працюємо над пошуком рішення, але залишаємо за собою право не відпускати гравців, доки їм не дозволено грати відразу після повернення», — говорить Кель.

Kicker стверджує, що менеджери «Баварії» та «Лейпцига»  дотримуються тієї ж точки зору і розмірковують, чи відпускати своїх гравців змагатись з Україною.

Наразі правила Німеччини передбачають, що люди, які повертаються із зон ризику, повинні відсидити в карантині, перш ніж отримають результати тесту на коронавірус.

У свою чергу, директор Німецької футбольної асоціації Олівер Бірхофф (тобто представник збірної) заявив, що візит до Києва їхньої команди триватиме всього 36 годин, а гравці та персонал уникатимуть зайвих контактів. «Ми будемо там, як у бульбашці», — запевнив Бірхофф.

В нашій групі після двох турів становище таке: Іспанія — 6 очок, Україна — 3, Німеччина — 2, Швейцарія — 1.

Україна зіграє 10 жовтня з Німеччиною, а 13-го — з Іспанією. Обидва матчі заплановані в Києві на «Олімпійському».