Німецький Rheinmetall та «Укроборонпром» утворили спільне підприємство

Німецький оборонний концерн Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство.

Про це повідомив Денис Шмигаль, премʼєр-міністр України.

ТОВ «Рейнметал — Українська оборонна промисловість» було зареєстровано 18 жовтня.

Це підприємство буде обслуговувати та ремонтувати техніку, яку передали Україні західні партнери, а в подальшому планують налагодити спільне виробництво окремих видів оборонної продукції Rheinmetall AG в Україні.

«Створення спільного підприємства є без перебільшення знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень та дозволить нам разом будувати арсенал вільного світу», — наголосив Шмигаль.

Німецький виробник зброї Rheinmetall та Україна: деталі співпраці

На початку 2023 року компанія повідомила про намір відкрити в Україні завод, здатний виробляти близько 400 танків на рік.

У березні цього ж року повідомлялось, що концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Український концерн «Укроборонпром» раніше повідомляв, що спільно з Rheinmetall планують запустити спільне підприємство у липні поточного року. Згідно з угодою, основою та першим кроком для співпраці є технічне обслуговування й ремонт броньованої техніки, переданої Україні. Надалі партнери мають намір спільно виробляти продукцію Rheinmetall в Україні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні почали будувати завод з виробництва безпілотників Bayraktar — Камишін